Cedars

Over ons

Over Cedars

Cedars verwijst naar de cederboom, het nationale symbool van Libanon. De statige cederboom staat voor kwaliteit, kracht, schoonheid en waardigheid. Dit zijn stuk voor stuk elementen die wij in onze gerechten, service en sfeer terug laten komen.

Dit doen wij sinds 2007 met veel genoegen aan de Westlandgracht in Amsterdam. Op onze unieke locatie aan het water, met een zonterras én eigen gratis parkeergelegenheid, hebben we de afgelopen jaren een geweldige groep aan regelmatig terugkerende gasten opgebouwd.

Met onze verbouwing in de zomer van 2016, waardoor Cedars nu ook een cocktailbar en nieuwe loungegedeelte rijk is, hopen we al onze gasten een nog mooiere ervaring te kunnen bieden.   Daarnaast biedt het vernieuwde Cedars een mooie mogelijkheid voor oude en nieuwe gasten om kennis te maken met onze gastvrijheid en zich alzo een middag, avond of nacht in bruisend Beiroet te wanen.

Tot snel bij Cedars.

Over de Libanese keuken

Libanon is een klein en dichtbevolkt land aan de uiterste oostkust van de Middellandse zee. De combinatie van bergen en kust geven Libanon een bijzonder klimaat. Dit zie je terug in de verscheidenheid aan producten die het land te bieden heeft. Tel daarbij al het moois op dat meegenomen is door de vele handelsreizigers die Libanon in het verre verleden aandeden.

Zo brachten Irakezen dadels, de Palestijnen gedroogd fruit, de Armeniërs rundvlees, de Italianen deegwaren en de Fransen wijn en azijn. Hiermee is de basis voor de meest verfijnde en bejubelde keuken van het Midden-Oosten gelegd. Dit vindt men terug bij Cedars.