Cedars verwijst naar de cederboom, het nationale symbool van Libanon. De statige cederboom staat voor kwaliteit, kracht, schoonheid en waardigheid. Dit zijn stuk voor stuk elementen die wij in onze gerechten, service en sfeer terug laten komen.
Dit doen wij sinds 2007 met veel genoegen aan de Westlandgracht in Amsterdam.
Bij Cedars draait alles om passie, familie en traditie. Als een trotse vertegenwoordiger van de authentieke Libanese keuken willen wij onze gasten niet alleen laten genieten van onze gerechten, maar ook van de warme cultuur waar Libanon bekend om staat.
Wij zijn opgericht vanuit de wens om de smaken en geuren van Libanon naar Amsterdam te brengen. Onze wortels in het Midden-Oosten en onze liefde voor gastvrijheid vormen de kern van wat wij doen.
Bij Cedars draait het om verbinden: van gezinnen die genieten van een familie diner tot stellen die een intiem romantisch diner delen.
Ons team bestaat uit gepassioneerde professionals die samen streven naar perfectie. Elk detail, van de bereiding van onze authentieke Libanese gerechten tot de presentatie van een glas Libanese wijn van bijvoorbeeld Château Heritage, wordt met zorg uitgevoerd.
Tot snel bij Cedars.
Libanon, gelegen aan de oostkust van de middellandse zee, is een klein maar dichtbevolkt land dat gezegend is met een uniek klimaat. De indrukwekkende combinatie van bergen en kust zorgt voor een rijke diversiteit aan producten, iets wat de Libanese keuken zo bijzonder maakt.
De authentieke Libanese keuken is een van de oudste en meest veelzijdige culinaire tradities ter wereld. Bij Cedars brengen wij deze rijke erfenis tot leven met gerechten die het beste van de keuken laten zien.
Daarnaast heeft Libanon door de eeuwen heen talloze invloeden gekend van handelsreizigers die het land doorkruisten.
Irakezen brachten dadels, Palestijnen verrijkten de keuken met gedroogd fruit, Armeniërs introduceerden rundvlees, Italianen voegden hun beroemde deegwaren toe en de Fransen brachten wijn en azijn. Verse kruiden zoals munt en peterselie, specerijen zoals sumak en za’atar, en ingrediënten zoals tahini en granaatappel vormen de basis van onze gerechten.
Denk aan klassiekers zoals hommus, tabouleh, kibbeh en falafel, al deze invloeden vormen de basis voor de verfijnde, veelzijdige keuken van Libanon – een van de meest bejubelde keukens van het Midden-Oosten.
Bij Cedars komen al deze prachtige invloeden samen. In elk gerecht proeft u de rijke geschiedenis en de passie voor de Libanese keuken, waarbij traditionele recepten tot leven worden gebracht met de beste ingrediënten uit het
Midden-Oosten.
© Copyright Restaurant Cedars 2025