Libanese stijl Panna Cotta met rozenwater en oranjebloesem
Harise15,00
Griesmeel cake met oranjebloesem, nectarine en pistache
Atayef Asafiri15,00
mini pannekoekjes gevuld met Kashta en noten
Knefeh15,00
Een verleidelijk zoek gebak van Kataifi deeg, rijkelijk gevuld met kaas, overgoten met zoete siroop en bestrooid met gemalen pistache.
Hoofdgerechten
Mashoui36,50
Een selectie van gegrild vlees, bestaande uit malse stukjes kip, lamshaas en kabab.
Bas Albahri33,50
Zeebaarsfilet met spinazie en amandel creme en kashimiri chili
Kredes Baklava32,50
Grote gamba's verpakt in Kataifi deeg, besprenkelt met suikerwater en pistache
Sheikh al Mehshi26,00
Een met groente gevulde aubergine uit de oven
Mozaat33,50
Lamsschenkel met bot gemarineerd in een mengsel van kruiden geserveerd met een risotto van Freekeh.
Short Ribs31,50
Langzaam gegaarde runder ribs geserveerd met Freekeh en pompoen
Salmon30,00
Zalm uit de oven met Siyadiye rijst, rozijnen en noten
Portobello shawarma26,00
Rijk gekruide Portobello-paddestoelen met gebakken halloumi en granaatappelpitjes
Koude mazza
Hommus11,50
Een romige blend van kikkererwten en tahine, verfijnd met knoflook en een scheutje citroensap.
Hommus Khodar13,50
Een romige blend van kikkererwten en tahine met groente
Hommus Banadora12,50
Kikkererwtenpuree met tahine en een tomatensalsa
Mouhamara11,50
Zongedroogte pepers met granaatappelmelasse en walnoten
Labneh11,50
Een romige hangop van yoghurt, subtiel gekruid met knoflook
Badenjan13,50
Een artistieke combinatie van gegrilde aubergine met een tomatensalsa, zoete gekruide vijgen en verse basilicum.
Warak Enab15,00
Langzaam gekookte rolletjes van druivenbladeren gevuld met gekruide rijst
Salades
Tabouleh17,50
Een vezelrijke friszure salade van peterselie, uitjes, tomaten en bulghur met een hint van citroen.
Salatat Falafel16,00
Knapperige falafels op een bedje van gemengde rauwkost, verrijkt met een tahine dressing
Salatat Taouk16,00
Gemengde salade met gegrilde kip gemarineerd in sumak
Fattoush15,00
Gemengde Libanese salade met gebakken Libanees brood
Soep
Shorbet Adas9,50
Rode linzensoep met groente
Warme mazza
Kreeft Kibbeh10,00
Met een vulling van fijngehakte kreeft in een burghul schil.
Gamberi19,00
Gepelde gamba's gemarineerd in knoflook, citroen en koriander
Arnabeet15,00
Goudbruin in knoflook en citroen gebakken bloemkoolrozen met koriander.
Raqayek jebneh3,00
Knapperige goudbruine filodeegrolletjes gevuld met kaas.
Kibbeh5,00
In een citroenvormige exquise mengsel van fijngehakt rundertartaar en lamsgehakt vermengd met bulghur en gekruid met Libanese 7 specerijen en pijnboompitten.
Jawaneh12,50
Op houtskool gegrilde kippenvleugels
Arayes16,00
Een met gekruid gehakt royaal gevulde pita brood
Falafel3,00
Kikkererwten schijfjes met tahine
Halloumi o Teen18,00
Gebakken Halloumi gecombineerd met gekarameliseerde vijgen en Zaatar
Hommus Awarma19,50
Kikkererwtenpuree met gestoofd rundvlees
Wij zijn open voor take away van 16.00 uur – 20.30 uur! Geef je bestelling door via info@cedars.nl.