Cedars

Nieuws

MezMez

Posted on

De Libanese keuken wordt vaak bestempeld als de meest verfijnde keuken van de wereld. Kruiden, specerijen en andere smaakvolle ingrediënten worden gebruikt voor vele kleine gerechten, ook wel ‘mazza’ of ‘mezzes’ genoemd.

Elias Sumer, chef-kok van het bekende Libanese restaurant Cedars in Amsterdam, heeft er jaren aan gewijd om zijn mazza perfect te krijgen. De drie beste recepten van Elias zijn vanaf nu onder de naam MezMez verkrijgbaar in de supermarkt. Het principe van de mazza is “shared dining” wat staat voor “samen delen”. Samen met een team van fijnproevers heeft Elias zijn befaamde mazza onder de naam MezMez vertaald naar het koelschap. Mét respect voor de verfijnde Libanese keuken.

MezMez kent drie varianten: Hommus Beiruti, een romige kikkererwtenpuree met tahine, peterselie, tomaatjes en limoen. De pittigere variant Mouhamara is gemaakt op basis van tomaten en gebakken uitjes, gecombineerd met sambal, knoflook, granaatappelsiroop en knapperige stukjes walnoot. De meest frisse MezMez is Keshkeh, gemaakt met een mengsel van hangop, burghul, munt, knapperige stukjes paprika en komkommer. Voor de bedenker van de varianten is het spannend dat zijn mazzes nu in heel Nederland te koop zijn.

MezMez is vooralsnog verkrijgbaar bij de grotere filialen van Albert Heijn. Zie voor meer informatie www.mezmez.nl.

Welkom bij Cedars!

Posted on

Welkom bij Restaurant Cedars, Ahlen u Sahleen,

Dé Libanese locatie van Nederland. Wilt u genieten van traditionele Libanese gerechten, mail of bel ons op 020-4083702 en wij maken uw avond op zijn Libanees ‘Moumtaaz’.

Restaurant Cedars, gastvrij vleugje Libanon in Amsterdam.